Linkbuilding
Linkbuilding s Markem Hnátkem

Tak mi firma zaplatila investici do vzdělání. Někde se prostě našly peníze a tak jsem dostal možnost vybrat si až 2 školení nebo prostě nějaké akce z oblasti SEO. Tím se totiž ve firmě živím. Vedu SEO oddělení.

Technické SEO mi celkem i jde, ale cítil jsem, že v oblasti linkbuildingu bych mohl nějaké mezery ještě zacelit. No a tak jsem si udělal nějaký průzkum co se v ČR nabízí. Linkbuilding školí třeba H1, Medio, Zdeněk Dvořák a další. Zvučná jména. Třeba Honza Tichý z Media mě kdysi školil na Google Analytics a byl naprosto super. Nikdo z nich však neměl vypsaný termín, který by mi vyhovoval.

Při průzkumu jsem stále narážel i na Marka Prokopa a jeho Školení a workshop – Linkbuilding prakticky. Měl skvělé reference, lákavou osnovu školení a hlavně vypsaný termín, který mi vyhovoval. Takže volba byla jasná.

Cesta z Havířova do Prahy vlakem je dlouhá. Obzvláště, když musíš vstávat ve 4:00 a celou dobu snášet tu arogantní krávu, co musí všem ve vlaku hlasitě vysvětlovat, že letí na „Kanáry“, že je zvyklá na lepší standard a přitom má na sobě tepláky s proužkem a maskáčovou bundu. Ještě, že vozím sluchátka, a tak jsem se mohl krásně odizolovat.

Trochu mě sice znervózňovalo, že mi Marek nepotvrdil termín, ale tak nějak jsem věřil, že firma fakturu proplatila a Marek mě čeká. Ačkoli malý červíček obav mi v hlavě přeci jen hlodal.

V coworking centru, kde se školení mělo konat, jsem tedy oznámil, že jdu na školení s Markem Hnátkem. Červíček se zahryznul mnohem více, když mi pán z centra řekl, ať se zatím posadím, že on Markovi zavolá, ale že ho nemůže od včerejška sehnat 🙂

Naštěstí se školení konalo, jen o pár zastávek metrem dál. Marek mi totiž poslal na poslední chvíli informaci o přeložení, ale to už jsem neměl přístup k firemnímu mailu a nečetl jsem to. Ale nakonec jsme se našli.

A to bylo dobře, protože školení mělo opravdu spád, bylo plné super informací a taky jsem poznal nástroje, které mi doposud unikaly a určitě je vyzkouším.

Marek zkrátka ví, o čem mluví. Skvělé bylo to, že nás bylo na školení jen pár a tak bylo možné, aby se Marek věnoval našim konkrétním stránkám. A pozor – ne jen nějaké obecné rady. Normálně před námi zpracoval projekt, kde konkrétně vypisoval itinerář prací i s časovou dotací.

Nádhera.

Že by existovalo až 40 příležitostí ke zpětnému odkazu mě nenapadlo. Jak fungují diskuze a blogy jsem tušil, ale tak zajímavou a konkrétní radu, jako jsem od Marka dostal, to jsem fakt nečekal. Informace co na kterou firmu platí podle jejího oboru, to nejde získat jinak než praxí. A co vám všechno umí z Ahrefs vytáhnout za data, to je pohádka.

Takže Marku – díky za inspirativní den a kdybych se někdy blížil k Brnu, rád se se SEO markeťákem ze Šalingradu zase uvidím.

Školení linkbuildingu s Markem Hnátkem.
Zatím nehlasováno.
Please wait...

Napsat komentář